Wat doen de MoneyWays lessen?
De lessen:
Maken jongeren bewust van hun dagelijkse financiële gedrag. Hoe komen ze aan hun geld en waaraan geven ze het uit? Welke keuzes maken ze daarin? En welke risico’s zijn er als je bijvoorbeeld geld gaat lenen?
Vergroten de financiële kennis van de jongeren. De peer educators laten de jongeren zien hoe je een budget opstelt. Hoe krijgen ze grip op hun uitgaven? En waar moeten ze rekening mee houden als ze straks achttien worden en op zichzelf gaan wonen?
Bespreken de sociaal-emotionele aspecten van geld. De peer educators maken schaamte over armoede, maar ook onderwerpen als groepsdruk of verleidingen bespreekbaar in de klas. De nadruk ligt hierbij op hulp durven vragen als jongeren in financiële problemen komen.
interesse?
Voor verschillende onderwerpen rondom het thema 'omgaan met geld' zijn opdrachten beschikbaar die docenten kunnen gebruiken tijdens hun lessen.
Voor wie is het project bedoeld?
Bovenbouwklassen van het vmbo (derde- en vierdejaars)
Bovenbouwklassen van het havo en vwo (vierde-, vijfde- en zesdejaars)
Eerste- en tweedejaars klassen van het mbo (niveau 3 en 4)
MoneyWays is een lessenreeks van 3 lessen. De peer educators komen drie weken achter elkaar langs in de klas.
Wegens logistieke redenen hanteren wij een minimumaantal van drie klassen per school. Bent u wel geïnteresseerd maar zijn er bij u op school niet drie bovenbouwklassen aanwezig? Neem contact met ons op dan kijken we naar de mogelijkheden.
Neem contact op