“Ik snap nu dat ik veel meer moet regelen dan alleen een telefoonrekening als ik straks achttien word.”   

lees meer

In aanvulling op of ter voorbereiding van de MoneyWays lessen kunt u als docent verschillende opdrachten inzetten die aansluiten op het thema ‘omgaan met geld’. Met deze opdrachten kunt u dieper ingaan op een specifiek thema, bijvoorbeeld jouw geldzaken, inkomsten, etc.

De opdrachten hebben allemaal een aparte, downloadbare docentenhandleiding. De opdrachten zijn bedoeld voor de bovenbouwklassen van het vo (praktijk, vmbo, havo en vwo) en de eerste- en tweedejaars klassen van het mbo.
De volgende thema’s worden besproken: jouw geldzaken, inkomsten, betaalmiddelen, aankopen en verleidingen, prijzen en producten vergelijken, verzekeren, sparen, leningen en schulden, zelfstandig worden.

Drie varianten
Elk thema bevat verschillende opdrachten en elke opdracht heeft drie varianten (aangegeven door €, €€ en €€€). De varianten verschillen in insteek, waarbij rekening is gehouden met verschillen in de financiële ontwikkeling van jongeren. Het is dus niet zo dat een bepaalde variant specifiek voor een bepaalde leeftijd of opleidingsniveau is bedoeld.

de opdrachten

Heeft u vragen over het lesprogramma? Vult u dan het formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

formulier