MoneyWays is een samenwerking tussen Diversion en het Nibud.

Alle partners

Diversion en het Nibud hebben in 2013 het lesprogramma MoneyWays ontwikkeld: het grootste armoede- en schuldenpreventieprogramma voor jongeren in Nederland!

MoneyWays speelt in op de vraag vanuit het onderwijsveld voor een programma waarin niet alleen het omgaan met geld, maar ook de sociaal-emotionele kant van geld, schulden en armoede bespreekbaar wordt gemaakt.

Om aan te sluiten bij de belevingswereld van de jongeren maken we gebruik van de zogeheten peer education methodiek. Jonge rolmodellen staan als peer educators voor de klas om op een laagdrempelige en veilige manier de sociaal-emotionele kant van omgaan met geld, armoede en schulden bespreekbaar te maken.

Het lesprogramma MoneyWays ondersteunt scholen en gemeenten door heel Nederland die werk willen maken van effectieve preventie op het gebied van armoede- en schuldenproblematiek. Gemeenten en scholen die partner zijn van MoneyWays krijgen tools om vorm te geven aan een effectieve lokale aanpak die aansluit bij andere preventie activiteiten.

Sinds 2014 zijn talloze gemeenten, fondsen en private partijen in heel Nederland verbonden aan MoneyWays.

Diversion
Diversion, bureau voor maatschappelijke innovatie, houdt zich bezig met het vinden van creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Diversion is de landelijke specialist op het gebied van peer education, waarbij jongeren worden ingezet om maatschappelijke vraagstukken op te lossen én andere jongeren te bereiken. Diversion werkt samen met culturele en maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, overheden en het onderwijs om verbinding met de samenleving te leggen en hun maatschappelijke impact te vergroten.
website

Nibud
Het Nibud is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum dat informeert en adviseert over de financiën van huishoudens. Het Nibud houdt zich vooral bezig met preventie van financiële problemen en levert inhoudelijke expertise aan partijen die lesmaterialen of lesprogramma’s willen ontwikkelen.

Sint Laurensfonds

Stroomopwaarts

Gemeente Rotterdam

Gemeente Amsterdam

Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Fonds21

Fonds 1818

Verbond van Verzekeraars

a.s.r. vindt het als financiële dienstverlener belangrijk dat mensen financieel zelfredzaam zijn. Dat ze zelf goede financiële keuzes maken en verantwoorde risico’s nemen. MoneyWays levert daar een bijdrage aan.

a.s.r. verzekeringen

Stimuleringsfonds Rabobank Utrecht

Kansspelautoriteit

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Gemeente Aalsmeer

Gemeente Amstelveen

Gemeente Barendrecht

Gemeente Beverwijk

Gemeente Coevorden

Gemeente Groningen

Gemeente Haarlemmermeer

Gemeente Heemskerk

Gemeente Hilversum

Gemeente Hoorn

Gemeente Leiden

Gemeente Losser

Gemeente Maastricht

Gemeente Meierijstad

Gemeente Nijmegen

Gemeente Oss

Gemeente Ridderkerk

Gemeente Roosendaal

Gemeente Schagen

Gemeente Uden

Gemeente Utrecht

Gemeente Velsen

NIBC

Wilt u meer weten over MoneyWays? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

formulier